6/6/09

"BOOK PRESS", το νέο free press για το βιβλίο

Ένα νέο free press για το βιβλίο θα είναι σύντομα κοντά σας. Η BOOK PRESS θα διανέμεται δωρεάν και φιλοδοξούμε γρήγορα να την καταστήσουμε σημείο αναφοράς στο χώρο μας, τόσο τον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό.
Απευθύνεται σε ένα ευρύτερο, ανήσυχο κοινό, που αναζητά νέους τρόπους επικοινωνίας, και το οποίο δεν καλύπτεται ή δεν εκφράζεται από τα παραδοσιακά βιβλιολογικά έντυπα.
Αν και σχεδιάστηκε και θα γράφεται από επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου (συγγραφείς κατά κύριο λόγο, αλλά και δημοσιογράφους), βασική μας στόχευση είναι η κινητοποίηση μιας κατά το δυνατόν μεγαλύτερης κοινότητας ανθρώπων, αναδεικνύοντας την παιγνιώδη φύση του βιβλίου και της ανάγνωσης.
Βασικοί συντελεστές της νέας αυτής προσπάθειας είναι η Σώτη Τριανταφύλλου, ο creative director του νέου Ελεύθερου Τύπου, ο Σπύρος Πολυκανδριώτης, καθώς και ο στενός μου συνεργάτης και πανεπιστημιακός Σωτήρης Βανδώρος, ο οποίος εξαρχής με ενθάρρυνε σε αυτό το εγχείρημα.
Άλλοι συνεργάτες, σε λίγο πολύ τυχαία σειρά, είναι οι Φοίβος Καρζής (δημοσιογράφος), Αμάντα Μιχαλοπούλου (συγγραφέας, δημοσιογράφος), Ελένη Κορόβηλα (δημοσιογράφος), Νίκος Παναγιωτόπουλος (συγγραφέας, σεναριογράφος), Έφη Ξένου (σκιτσογράφος, πορτρετίστας), Αρετή Νταραδήμου (δημοσιογράφος), Χάρης Βλαβιανός (ποιητής, εκδότης), Χρήστος Χρυσόπουλος (συγγραφέας), Άντζελα Δημητρακάκη (συγγραφέας, πανεπιστημιακός), Δήμητρα Κολλιάκου (συγγραφέας, πανεπιστημιακός), Αναστασία Καμβύση (δημοσιογράφος), Σάκης Σερέφας (συγγραφέας), Νίκος Κουνενής (συγγραφέας), Σταμάτης Δαγδελένης (συγγραφέας), Κωστής Σταφυλάκης (θεωρητικός τέχνης, επιμελητής), Κωστής Παπαδημητρίου (δημοσιογράφος), Κωνσταντίνος Τζαμιώτης (συγγραφέας), Λίλα Κονομάρα (συγγραφέας), Γιώργος Τσακνιάς (μεταφραστής), Δημήτρης Αθηνάκης (ποιητής, μεταφραστής), Καμίλο Νόλλας (φωτογράφος), κ.ά.



ΤΙΡΑΖ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ

Η BOOK PRESS θα τυπώνεται σε 40.000 φύλλα.
Θα διανέμεται δωρεάν την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στα βιβλιοπωλεία και τα πολυκαταστήματα που πουλούν βιβλία στην Ελλάδα.
Επίσης, θα διανέμεται στο μετρό, σε επιλεγμένα καφέ, θέατρα, κινηματογράφους, χώρους σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων ή δράσεων (Φεστιβάλ Αθηνών, Μπιενάλε, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, κ.ά).
Η διανομή θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, με σκοπό το έντυπο να είναι διαρκώς παρών στα σημαντικότερα σημεία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ταυτόχρονα με την 1η κιόλας έκδοσή μας, στα τέλη Ιούνη, θα υπάρχει ενεργοποιημένη η ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.bookpress.gr, όπου και θα μπορεί κανείς να διατρέξει και να διαβάσει, δωρεάν βεβαίως, σε μορφή pdf, τις σελίδες της BOOK PRESS όπως ακριβώς θα είναι στην έντυπη έκδοση.
Από τον Σεπτέμβρη του 2009, η παρουσία μας στο διαδίκτυο θα αναβαθμιστεί σημαντικά, με καθημερινή παρακολούθηση των γεγονότων στο χώρο του βιβλίου (νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις, νέα του χώρου, μετεγγραφές, στατιστικά, κ.ά.) και συνεχή ροή κειμένων με βιβλιοπαρουσιάσεις, συνεντεύξεις, κριτικές για νέους και παλιότερους τίτλους.
Ξεκινάμε.